Miscarile articulatiilor si clasificarea functionala a articulatiilor

Articulatii uniaxiale

SISTEMUL ARTICULAR. SISTEMUL MUSCULAR

Clasificare : -dupa numarul oaselor ce intra in alcatuire : 1. Mijloace de unire : 2.

inflamatii la articulatii blocarea durerii articulare a cotului după

Rotatie inauntru rotatie in afara m. Flexiunea :m brahial, biceps, brahioradial, extensor radial lung al corpului muschilor epitrohleeni.

deformarea artrozei cauzelor articulare în cazul în care articulațiile degetului mare doare

Extensiunea :m triceps, m. Capul femural cu foseta capului femural 2.

  1. De ce articulațiile doare la ploaie
  2. Tratamentul articulației parotide
  3. Ginglim - Wikipedia
  4. 3 Artrologie Master Kineto
  5. Suprafață articulară convexă a acestei articulații este reprezentată la unul din oase de un scripete sau trohlee articulară, pe care se află un șanț median care separă două fațete părți laterale convexe.

Mijloace de unire : 1. Pe coxal se prinde :-pe fata externa a labrului acetabular -pe periferia sprancenei acetabulare.

ARTICULATIILE pot fi

Transvers al acetabulului care se formeaza cand labrul trece peste incisura acetabulului. Pe femur se prinde :-anterior pe linia intertrohanterica la limita laterala a colului.

tratamentul bursitei genunchiului cu artroză simptomele inflamației la încheietura mâinii

Ligamente articulare : Lig. Pubo-femural -pe fata ant a articulatiei -limiteaza abductia si rotatia externa -se insera de pe- eminenta iliopubiana -Creasta pectineala -Ramura sup a pubelui Pe inaintea trohanterului mare. Ischiofemural — pe fata post a articulatiei -limiteaza rotatia interna si adductia -se insera pe ischion si sub acetabul si pe femur la baza trohanterului mare. Miscari in articulatii uniaxiale : 1. Flexia grade -extensia grade in jurul unui ax transveral ce trece prin varful trohanterului mare.

Abductia 40 grade -Adductia in jurul unui ax sagital ce trece prin centrul capului femural.

Ce sunt articulatiile? O articulatie sau o suprafata articulara este conexiunea facuta intre oasele din corp care leaga sistemul-schelet intr-un intreg functional. Acestea sunt construite pentru a permite diferite grade si tipuri de miscare. Unele articulatii, cum ar fi genunchiul, cotul si umarul, se auto-lubrifiaza, se misca aproape fara frictiune si sunt capabile sa reziste la compresie, mentinand sarcini grele, in timp ce executa miscari netede si precise.

Circumductia 4. Rotatia externa 15 grade -Rotatia interna 35 grade.

tratamentul bolii articulare pe mâini în articulații meteo tulbure rănit

Rol-de a contribui la o mai buna concordanta intre suprafetele condiliene articulatii uniaxiale si fosele articulare ale tibiei. Transvers al genunchiului.

Ce sunt articulatiile?

Posterioare : -lig. Popliteu oblic.

ce ierburi de băut pentru dureri articulare fleximobil articulatii pret

Colateral fibular se insera —superior pe epicondilul lateral al femurului. Incrucisate —situate posterior in fosa intercondiliana -se insera pe fetele intercondiliene ale femurului si pe ariile intercondiliene ale tibiei.

Felul miscarilor si forma suprafetelor articulare sunt in stransa interdependenta. Deplasarea diferitelor elemente ale aparatului locomotor poate fi analizata analitic si global. Un punct de vedere ar fi cel al deplasarii elementelor osoase ale unei articulatii unele fata de celelalte, in cadrul articulatiei analitic. Alt punct de vedere este cel al examinarii 'pe viu' a deplasarii segmentului unui membru fata de alte segmente analiticunui membru intreg sau a corpului in intregime global.