Artrita bilaterala

Artrita bilaterala

artrita bilaterala

Artrita reactivă Definiție Artrita reactivă apare în urma unei infecții bacteriene la nivel intestinal sau urogenital. Artrita reactivă mai poartă numele de sindrom Reiter și prezintă factor reumatoid negativ în ser.

artrita bilaterala

Bacteriile incriminate prezente la nivel articular, dar neidentificabile prin cultură din ser, sunt de obicei gram negative: Salmonella, Shigella, Yersinia, Chlamydia. Simptome Acest fel de artrită debutează cu afectarea unei singure artrita bilaterala sau ca o oligoartrită asimetrică afectând: genunchii, gleznele, articulația mâinii sau a degetelor. La nivel local sunt prezente inflamații, roșeață, căldură și bineînțeles durere.

artrita bilaterala

Pot fi prezente spondilite, entesite sau dactilite. Sunt prezente deasemenea manifestări extrarticulare cum ar fi: conjunctivită de obicei bilaterală — afectează ambii ochiuretrită, diaree, manifestări renale sau neurologice.

artrita bilaterala

Diagnostic Diagnosticul pozitiv de artrită reactivă presupune prezența celor 3 factori importanți: conjunctivită, uretrită, artrită. Diagnosticul diferențiat este foarte important și se face cu artrita psoriazică, poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă sau artrita gonococică. Tratament Primordial în tratament este tratarea infecției și diagnosticarea ei precoce.

Pentru febra care este prezentă și pentru durerea care apare se pot administra antiinflamatoare orale.

Artrita precoce, sarcina şi bolile reumatice

Pentru înlăturarea durerilor artrita bilaterala se poate utiliza Gelul Relaxant cu spânz sau Crema Dr. De obicei vindecarea este rapidă și completă manifestarea având un caracter acut.

Informații utile.

artrita bilaterala