centura pelviana

Centura pelviana

Categorii populare

Articol principal: Scheletul axial. Există un număr variabil de clasificări ale scheletului uman, dar în general, se consideră scheletul compus în totalitate dintr-un număr total de 89 de oase, reprezentate de oasele capului și gâtului 29coloanei vertebrale 33 și ale cutiei toracice Oasele capului și gâtului 29 sunt cele reprezentate de neurocraniu 8 și viscerocraniu 14 și oasele asociate în număr de 8 6 oase auditive împreună cu osul hioid.

Гадала. - Или причиной было нечто другое?" Николь отвела глаза от картины и поглядела на переговаривающихся октопауков. "Или это было откровение, - подумала она, - мгновенное узнавание чего-то выходящего за пределы моего восприятия. силы и власти, еще не знакомых людям". Когда ворота Изумрудного города начали открываться, по спине ее пробежал холодок.

Neurocraniul reprezintă oasele care intră în contact intim cu encefalul, iar viscerocraniul se referă la oasele feței. Articol principal: Scheletul apendicular.

inflamația articulațiilor mici ale mâinilor

Scheletul apendicular uman este format din scheletul centurilor și scheletul membrelor. Membrul superior este atașat de centura scapulară, iar membrul inferior de centura pelviană.

tratament pentru articulațiile bolnave

Scheletul centurii scapulare constă din omoplat și claviculă. Omoplatul este un os plat, subțire, de formă triunghiulară, a cărui față dorsală este ușor convexă.

Похоже, меня ждут новые неприятности. Что еще я должна узнать по - Не будем сгущать краски, - ответил Орел.

Clavicula este un os tubular format din corp și două extremități medială și laterală. Clavicula este unicul os care unește membrul superior centura pelviana scheletul trunchiului.

artrita guta a cotului

Ea menține articulația scapulo-humerală o anumită distanță de la trunchi, astfel condiționând mobilitatea membrului. Scheletul membrului superior este constituit din braț humerusantebraț radius și ulna și mână metacarpiene, carpiene, falange.

Este reprezentat de oasele membrelor libere împreună cu oasele centurilor corespunzătoare care leagă aceste oase la scheletul axial. Oasele scheletului apendicular sunt un număr total de de oase repartizate inegal între membre, corespondență existând doar la nivelul aceluiași membru în axul de simetrie, astfel ca pentru membrul superior avem 64 oase centura scapulară - 4, braț - 2, antebraț - 4, mână - 54 și pentru membrul inferior 62 oase centura pelviană - 2, coapsă - 2, gambă - 4, picior - Rolul scheletului uman[ modificare modificare sursă ] Scheletul uman îndeplinește centura pelviana funcții importante, care sunt necesare pentru supraviețuire.

Centura pelviană

Rezistență, suport și formă: Fără un sistem osos dur și rigid, organismul uman nu poate sta în picioare, și ar fi doar o pungă de țesuturi moi, fără nici o formă adecvată. Protecție a organelor delicate: În zone precum cutia toracică și craniu, scheletul protejează organele interne moi, vitale, cum ar fi inima și creierul de șocurile externe.

Schelet Din Dictionar Termeni Structura solida si calcificata a corpului uman, constituita din totalitatea oaselor.

Orice deteriorare a acestor organe se poate dovedi fatală, prin urmare, funcția de protecție a scheletului este foarte importantă. Pârghie pentru mișcări: Mușchii scheletici sunt fixați pe centura pelviana dure, osoase, care servesc ca pârghii pentru menținerea echilibrului și realizarea diferitelor mișcări. Poziția de echilibru stabil a corpului uman este cea de ortostatism.

Bio-learning -- Alcătuirea corpului - partea I

Producerea de globule roșii: Oasele, cum ar fi sternul, și măduva osului spongios au rol hemopoetic producția de globule roșii. Diferențe ale scheletului în funcție de sex[ modificare modificare centura pelviana ] Cele doua oase coxale sunt mai indepartate la femei. Cele doua oase coxale sunt mai apropiate la barbati.

toate articulațiile și spatele rănit