Știința Arcadia

Tasare radius, Tasare radius stang copil 5 ani | Forumul Medical ROmedic

Se întâlnesc foarte des la femeile în vârstă, care suferă de osteoporoză.

Mecanismul de producere este indirect: în căderile cu pumnul în hiperextensie; în căderile cu pumnul în hiperflexie rar. Anatomie patologică și clasificare Ca urmare a mecanismului indirect de producere a fracturilor, există posibilitatea rupturii materialului osos în multiple variante fracturi compresie — leac eficient pentru artroza genunchiului, frecvența Fractura extraarticulară Pouteau-Colles: este cel mai cunoscut tip de fractură; sediul traiectului se află la aproximativ 25 mm deasupra suprafeței articulare; fractura rămâne rar fără deplasare stabilă ; de cele mai multe ori, epifiza se deplasează postero-extern și ascensionează; corticala tasare radius cedează linear iar la nivelul corticalei posterioare vom constata existența unor multiple fragmente și tasarea osului spongios.

Tratamentul Fracturii de Epifiză Distală Radius (Fractura de Pumn)

Castaing este cel care a atras atenția asupra felului în care o fractură extraarticulară se transformă în una intraarticulară: atunci când majoritatea forțelor se concentrează asupra semilunarului, acesta percută epifiza și detașează un fragment postero-intern; în acest moment, fractura extraarticulară are 2 traiecte prin care comunică în articulația radiocarpiană și se transformă în fractură extra și intraarticulară. Există mai multe tipuri de fracturi, important de cunoscut și diferențiat pentru a aplica un tratament potrivit.

tasare radius

Există mai multe clasificări, dintre care amintim clasificarea Rockwood și Green, AO, clasificarea Frykman, Castaing etc. Diagnosticul în fracturile extremității inferioare a radiusului Tabloul fracturii compresie-extensie deplasată este deosebit de ilustrativ.

Pacientul relatează un traumatism indirect — cădere pe palmă, cu degetele în direcția de deplasare.

Fractura de epifiza distala de radius

Subiectiv, se exprimă durere și impotență funcțională la nivelul pumnului. La inspecția pumnului din profil semnul Nelaton-Velpeause remarcă deformarea regiunii în dos de furculiță. La inspecția pumnului din față, se constată deformarea în baionetă — axul mâinii centrat pe cel de-al III-lea metacarpian nu se găsește în prelungirea axului antebrațului, deplasarea laterală a epifizei rupând această continuitate și translând mâna extern. Pe marginea internă a pumnului, bombează sub piele capul cubital semnul Tillaux.

  • Tasare radius stang copil 5 ani | Forumul Medical ROmedic
  • Artrita degetului mare cum se tratează

La palpare, se constată durere vie circumferențială la nivelul epifizei la 2 tasare radius deasupra interliniului articular și ascensionarea stiloidei radiale prin orizontalizarea liniei bistiloidiene Semnul Laugier.

Se pot decela cu grijă crepitațiile osoase și mobilitatea anormală.

Tasare radius stang copil 5 ani

Dacă examinarea are loc după un interval de timp de la accident, multe din semnele menționate sunt mai dificil de observat, dar tabloul clinic se completează prin apariția echimozei.

Celelalte semne sunt asemănătoare cu cele din fracturile compresie-extensie. Pentru descoperirea leziunilor ligamentare de la nivelul pumnului, a fracturii stiloide cubitale, se va examina cu atenție carpul și partea internă a pumnului.

tasare radius

În final, va fi observată prezența sau absența unor complicații vasculare, nervoase sau tegumentare. Examenul radiografic este foarte important pentru certitudinea diagnostică, încadrarea fracturii tasare radius clasificare și aprecierea stabilității tasare radius. În majoritatea fracturilor recente, examenul radiologic standard este cheia diagnosticului.

Fracturile extremității inferioare a radiusului

Examenul CT sau RMN oferă date suplimentare privind desenul traiectelor intraarticulare, a leziunilor părților moi sau existența de interpoziții în focar. Pentru evaluarea completă, se poate recurge, uneori, la artroscopia pumnului.

tasare radius

Diagnosticul pozitiv: numai de prezumție în fracturile nedeplasate. Complicații imediate și tardive În cazul acestui grup de leziuni pot exista complicații imediate sau tardive.

  • Radius - definitie | prajituri-cluj.ro
  • Articulațiilor pelvisului din ce boală

Complicații imediate:.