Simptome care anunţă instalarea arteritei

Artrita obliteranta

Citeste si Cele mai utilizate clase de medicamente in tratamentul dislipidemiei Care sunt cauzele arteriopatiei obliterante a membrelor inferioare?

Medici care tratează această afecțiune

Numita si boala arteriala perifericaaceasta este cauzata adeseori de ateroscleroza. Ce inseamna, de fapt? In cazul aterosclerozei, depozitele de grasimi placa ateromatoasa se acumuleaza pe peretii arterelor si reduc circulatia sangvina.

Desi multe dintre complicatiile aterosclerozei se axeaza in principal in zona inimii, maladia afecteaza si arterele din restul corpului. Cand placa ateromatoasa se afla in arterele care iriga cu sange membrele inferioare, ea duce la aparitia bolii arteriale periferice numita si arteriopatie obliteranta periferica.

Mai rar, cauzele arteriopatiei obliterante a membrelor inferioare pot fi: inflamarea vaselor de sange, leziunile sau traumatismele la nivelul picioarelor, anatomia anormala a ligamentelor sau muschilor ori expunerea la radiatii.

artrita obliteranta

Simptomele arteriopatiei obliterante a membrelor inferioare Cel mai frecvent simptom al bolii arteriale care implica membrele inferioare sunt crampele, durerea sau oboseala in picioare sau in muschii soldului in timpul mersului sau in timp ce pacientul urca scarile. De regula, aceasta durere dispare in timpul repausului daca pacientul se odihneste si artrita obliteranta atunci cand persoana merge din nou pe anumite distante.

Ce este arterita? Arterita se referă la o boală a arterelor, iar cauza cea mai frecventă este ateroscleroza.

Multi oameni confunda simptomele arteriopatiei obliterante a membrelor inferioare cu altceva si, din pacate, boala trece nediagnosticata de multe ori. Multi oameni care au arteriopatie obliteranta a membrelor inferioare au simptome usoare ori, in unele cazuri, ei nu au deloc simptome, iar unii dintre acesti pacienti au durere la nivelul picioarelor in timpul mersului, care se numeste claudicatie.

artrita obliteranta

Simptomele claudicatiei includ durere musculara sau crampe in picioare sau brate pentru ca arteriopatia obliteranta poate fi si la nivelul membrelor superioarecare este declansata de o activitate, cum ar fi mersul pe jos, insa aceasta durere dispare dupa cateva minute de odihna. Localizarea durerii depinde de locul unde se afla artera ingustata sau infundata.

Durerea in zona gambei este locul unde apare cel mai frecvent aceasta durere.

artrita obliteranta

Severitatea claudicatiei variaza de la un pacient la altul - de la un usor disconfort, pana la o durere debilitanta. Cand claudicatia este severa, pacientului ii este greu sa mearga sau sa aiba alte tipuri de activitate fizica. Alte semne si simptome in arteriopatia obliteranta a membrelor inferioare: crampe artrita obliteranta unul sau in artrita obliteranta solduri, in coapse sau in muschii gambei dupa anumite activitati: mersul pe jos, urcatul pe scari amorteala picioarelor sau slabiciune in picioare cresterea lenta a unghiilor de la picioare nu se simte pulsul ori pulsul este extrem de slab in zona picioarelor partea inferioara a picioarelor sau laba piciorului este rece, in comparatie cu cealalta parte rani sau leziuni pe degetele de la picioare, pe picioare care nu se vindeca culoarea de pe picioare se modifica caderea parului de pe picioare sau cresterea lenta a parului pe picioare piele care "luceste" pe picioare disfunctie erectila la barbati.

Arteriopatia cronica obliteranta – simptome, consecinte, preventie si tratament

Tratamentul de revascularizare Tratamentul in arteriopatia obliteranta a membrelor inferioare poate fi interventional sau chirurgical, in functie de gravitatea afectiunii, de istoricul medical al pacientului si de alte afectiuni asociate. Tratamentul interventional presupune realizarea de angioplastie percutanata cu sonda cu balon, urmata sau nu de introducerea unui stent.

Odata montat stentul, pacientii vor urma tratament antiagregant.

artrita obliteranta

Fumatul este artrita obliteranta interzis pentru acesti pacienti, altfel riscul complicatiilor majore creste exponential, ajungandu-se pana la obliterarea completa a vaselor si la recomandarea amputatiei membrului afectat.

La fel de important, tratamentului farmacologic i se asociaza si recomandarea de miscare - mers cate 30 de minute de trei ori pe saptamana, cel putin 12 saptamani.

Ce face acest test de fapt? Pentru cine se recomanda? Ce se poate diagnostica cu acest test? Testul se numeste Indice glezna — brat, prescurtat IGB. Acesta reprezinta o masuratoare care ne ajuta sa facem o prima evaluare a circulatiei de la picioare.

Aceasta faciliteaza circulatia sanguina la nivelul membrelor inferioare.