Durere pelvină la femei

Durere pelvină

Află din acest material! Care sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor pelvine? Cauzele durerilor pelvine pot fi multiple. Unele dintre ele nu reprezintă un motiv de îngrijorare, în timp ce altele pot semnala afecțiuni genitale sau ale tractului urinar.

Unele femei descriu durerea ca un junghi, arsură sau senzaţie de greutate. Durerea produsă de leziuni de obicei are un debut brusc, în timp ce durerea apărută ca urmare a unei infecţii sau boli se instalează progresiv şi persistă sau se agravează cu timpul.

Durerea pelvină se poate manifesta sub formă de crampe în timpul ciclului menstrual normal.

tendinita peroniera artroza genunchiului 1 grad

Durerea poate fi dată şi de afecţiunile sau bolile sistemului reproductiv, digestiv sau urinar, în acest caz durerea apărând în timpul contactului sexual, menstruaţiei, mişcărilor intestinale sau urinării. Simptomele durerii pelvine pot apărea ca urmare a afectării oricărei structuri a sistemului reproductiv feminin inclusiv organe genitale externe, clitoris, vagin, ovare sau trompe uterine.

genunchiul este o articulație recenzii de tratament cu artroză condroprotectoare

Durerea pelvină poate fi asociată cu cancer sau alte afecţiuni ale vezicii urinare sau colonului. Uneori percepţia durerii pelvine este de cauză psihică în urma unui abuz sexual, viol sau traume.

dureri de umăr cauzele și tratamentul Durere genunchi

Durerea sau disconfortul vulvar vulvodinia este adesea legată de durerea pelvină. Durere pelvină cauze includ boala inflamatorie pelvină, ovarele polichistice, bolile cu transmitere sexuală şi cancerele. În plus, durerea pelvină poate avea legătură cu boli cronice care afectează alte regiuni ale corpului.

„Sfatul de sănătate” - dr. Cojocaru Camelia, medic primar Obstetrică - Ginecologie (09.09.2015)

Durerea pelvină izolată este rareori un simptom al unei afecţiuni grave, dar uneori, când este asociată cu alte simptome poate indica o boală gravă. Există diferite feluri de durere pelvină: localizată — în inflamaţii, colicativă dată de spasme ale organelor intestin, ureter, apendicebruscă produsă de scăderea temporară a fluxului sangvin datorită unei obstrucţii a circulaţiei sângeluidurere instalată progresiv datorată infamaţiei apendicelui sau obstrucţiei intestinale, durere ce durere pelvină întregul abdomen care poate sugera acumularea de sânge, puroi sau conţinut intestinal, durere exacerbată de mişcare sau în timpul examinării dată de iritaţia peritoneului foiţa ce acoperă cavitatea abdominală.