Factorul Reumatoid: Ce este? Cum se masoara si ce boli indica

Factor reumatoid

Factorul reumatoid precede debutul bolii uneori cu mai mulţi ani.

de ce rosturile rănesc din cauza vântului cum este tratată artrita de gleznă

In prezenţa sa, riscul de apariţie a artritei reumatoide este de de ori mai mare decât la persoanele seronegative5. Nu este implicat în iniţierea procesului inflamator care cauzează artrita reumatoidă, dar probabil determină perpetuarea şi amplificarea acestuia.

În funcţie de prezenţa sau absenţa factorului reumatoid, poliartrita reumatoidă este clasificată în 2 categorii: seropozitivă sau seronegativă.

preparate pentru inserția în articulația genunchiului ce unguent când rănesc articulațiile

Pacienţii seropozitivi au un risc mai mare decât cei seronegativi de a dezvolta artrită erozivă cu impotenţă funcţională articulară şi manifestări extraarticulare cum ar fi: noduli reumatoizi, determinare pulmonară de boală, vasculită, sindrom Felty neutropenie şi splenomegalie asociate cu artrită reumatoidăfactor reumatoid, serozite şi sindrom Sjögren secundar.

Factorul reumatoid nu este specific pentru poliartrita reumatoidă, fiind întâlnit şi în alte boli ale ţesutului conjunctiv, precum şi în infecţii cronice endocardită, tuberculoză, hepatita B 1. Unii factori reumatoizi se pot comporta ca proteine care precipită la frig crioglobuline 4.

epicondilita tratamentul articulației laterale a cotului medicamente pentru întărirea ligamentelor și articulațiilor cartilajelor

Recomandări pentru determinarea factorului reumatoid — diagnosticul diferenţial şi prognosticul afecţiunilor inflamatorii articulare artrite 4; test factor reumatoid util în cazul în care se suspectează crioglobulinemie mixtă tip II sau sindrom Sjögren; monitorizarea serială a pacienţilor cu sindrom Sjögren dispariţia factorului reumatoid poate fi un semnal pentru debutul unui limfom 1.

Pregătire pacient — à jeun pe nemâncate 3. Specimen recoltat — sânge venos3.

artrita genunchiului 4 etape articulațiile cotului umăr doare

Prelucrare necesară după recoltare — se separă serul prin centrifugare3. Volum probă — minim 0. Cauze de respingere a probei — specimen intens lipemic sau intens hemolizat3.

încălziți articulația șoldului în durere cremă sau gel pentru dureri articulare

Stabilitate probă — serul este stabil 24 ore la temperatura camerei; 3 zile la ºC; 1 lună la —20ºC3. Metodă — latex—imunoturbidimetrie3.

artrita pe incheietura mainii tratamentul cartilajului genunchiului

Interpretarea rezultatelor Detectarea factorului reumatoid reprezintă unul din criteriile ACR American College of Rheumatology de diagnostic al poliartritei reumatoide.

Titrurile mari sunt mai specifice pentru diagnosticul de artrită reumatoidă5.

Rheumatoid Factor (RF); Rheumatoid Arthritis