Examenul clinic al umarului

Flexorii umarului

Conținutul

  Capsula umăr-articulație.

  Privire anterioară. Studii anatomice ale umărului realizate de către Leonardo da Vinci c.

  flexorii umarului

  Marea articulație a umărului este articulația glenohumerală, la care, în general, se referă "articulația umărului". În anatomia umană, articulația umărului cuprinde partea corpului unde se atașează la humerus scapula, capul aflându-se în fosa glenoida. Umărul este un grup de structuri în regiunea articulației.

  flexorii umarului

  Umărul flexorii umarului să fie destul de mobil pentru a permite o mare gamă de acțiuni ale brațelor și ale mâinilor, dar de asemenea destul de stabil pentru a permite ridicări, împingeri și apăsări.

  Cartilaje[ modificare modificare sursă ] Există două tipuri de cartilaj în articulație. Primul tip este cartilajul alb, aflat la sfârșitul oaselor, care permite ca oasele să alunece și să se miște fiecare.

  flexorii umarului

  Când acest tip de cartilaj începe să se uzeze proces numit artrităarticulația devine dureroasă și rigidă. Labrumul este al doilea tip de cartilaj al umărului, care este diferit în oarecare măsură față de cartilajul articular.

  1. Musculatura membrului superior
  2. Referințe mușchii umerilor ele constituie un sistem complicat de fibre musculare suprapuse și interconectate care se extind de la scapula, clavicula și coastele la humerus din toate direcțiile.
  3. Dureri articulare la rece
  4. Principalele grupe de muschi lucrate: deltoidul, supraspinosul, infraspinosul, subscapularul Echipament necesar: nici unul Repetari: 2 seturi de cate 10; Zile pe saptamana: Instructiuni detaliate Aplecati-va usor in fata si puneti o mana pe o masa pentru sprijin.
  5. Program de Recuperare Pentru Umăr | Ortopedia pe Înţelesul Tuturor
  6. Umăr - Wikipedia
  7. MUSCHII UMĂRULUI ȘI FUNCȚIILE LOR - ŞTIINŢĂ